19 septembrie, 2009

Cambridge



M-am gandit sa postez si informatii legate de examenele Cambridge deoarece si aceastea sunt deosebit de importante pentru un viitor translator de succes. Sper ca si acestea sa fie de folos!

Examenele Cambridge de engleza generala sunt cele mai prestigioase examene pe plan mondial pentru cei care studiaza engleza.
Examenele propriu-zise:

KET (Key English Test) – Nivelul A2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei

KET testeaza capacitatea de a exprima nevoi de baza in situatii de zi cu zi si este potrivit pentru persoane de peste 13 ani. Este un examen de nivel elementar si poate fi sustinut dupa circa 200 ore de studiu.

PET (Preliminary English Test) - Nivelul B1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

PET este un examen de nivel pre-intermediar, care testeaza abilitatile lingvistice necesare in situatii caracteristice vietii sociale si profesionale, intr-un mediu de limba engleza. Pentru a ajunge la acest nivel sunt necesare circa 380 ore de studiu.

FCE (First Certificate in English) - Nivelul B2 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

FCE este un examen la nivel intermediar, care necesita competente lingvistice complete. Ofera o calificare celor care doresc sa lucreze intr-o tara de limba engleza sau intr-o organizatie unde se foloseste engleza, sa studieze in engleza si de asemenea sa foloseasca limba engleza pentru turism. FCE este cel mai popular examen pe plan mondial si are cea mai larga recunoastere. Este folosit pentru angajare si pentru studiu si necesita circa 500-600 ore de studiu.

CAE (Certificate in Advanced English) - Nivelul C1 pe Scala Comuna Europeana de Referinta pentru Limbi a Consiliului Europei.

CAE este un examen la nivel avansat, util celor care au nevoie de limba engleza pentru angajare sau pentru studiu. Este recunoscut de majoritatea universitatilor din Marea Britanie ca test de admitere la studii. Este cel mai popular examen Cambridge din Romania si este acceptat de universitati de stat si particulare ca substitut al testului de admitere sau al unor examene ulterioare.

CPE (Certificate of Proficiency in English) - Nivelul C2 pe scala Cadrului comun european al Consiliului Europei

CPE este examenul aflat la cel mai avansat nivel, acela al unui vorbitor nativ educat. Este acceptat pentru admiterea in universitati din Marea Britanie, univesitati din alte tari anglofone si de catre organizatii si asociatii profesionale din intreaga lume.


Examenele KET, PET si BEC (toate nivelurile) se desfasoara de obicei intr-o singura zi.

Examenele FCE, CAE si CPE se desfasoara in doua zile: probele scrise in ziua stabilita de Cambridge ESOL iar proba orala intr-o alta zi stabilita de British Council, in perioada mentionata pe formularul de inscriere.

Repartizarea pe sali si programarea candidatilor la oral se fac automat, in functie de numarul alocat fiecarui candidat de catre programul computerizat de inscriere.

Probele scrise

Repartizarea pe sali a candidatilor la probele scrise se afiseaza la locul de desfasurare a examenului in dimineata zilei de examen.

Rezultatul poate fi accesat online la circa 6 saptamani de la sustinerea examenului.Rezultatele sunt confidentiale, nu se afiseaza si nu se transmit telefonic.

Certificatul se elibereaza dupa circa 3 luni de la data examenului, in perioada mentionata pe scrisoarea de rezultat.Certificatele nu se trimit prin posta decat daca se solicita in scris acest lucru.


Pentru mai multe informatii recomand cu caldura site-ul http://www.britishcouncil.org/ro/romania.htm




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu